Sep 232012

Vandaag deed ik voor de derde keer mee aan de Dam tot Damloop. De twee vorige jaren liep ik de 10 Engelse Mijl in 1:14:13 (2010) en 1:16:22 (2011). Het doel voor vandaag was een nieuw PR lopen en dus de tijd van 2010 verbeteren. In dat jaar was ik in training voor de New York Marathon. Gezien mijn huidige voorbereidingen op deĀ  Pijnenburg Bosmarathon Soest is mijn huidige vorm sterk vergelijkbaar met twee jaar geleden.

De starttijd van mijn startgroep was om 13:45 uur. Ditmaal stond ik echter helemaal achteraan in het startvlak. Mijn eigen starttijd was dan ook zo’n vijf minuten later. In de het begin verloor ik wat tijd door het inhalen van de wat langzamere lopers. Hierdoor begon ik niet te snel. Ook de afdeling in de IJtunnel wist ik mij in te houden; niet te snel van start. De eerste twee kilometers gingen in 12,3 km/h.

De volgende kilometers verliepen goed. Na acht kilometer (en dus halverwege) mijn eerst gelletje genomen. Ik kon mijn 13 km/h snelheid prima vasthouden. Het plan was de laatste vier kilometer te versnellen. En zo geschiede. Met nog vier kilometer te gaan mijn tweede gelletje genomen voor de extra energie-boost, om vervolgens het tempo op te voeren. De laatste vier kilometer gingen uitstekend met een snelheid van gemiddeld 13,7 km/h.

Na 16,09 kilometer en een laatste eindspurt kwam ik in 1:13:32 (officieel) over de streep; een nieuw PR!

Dam tot Damloop 2012

Sorry, the comment form is closed at this time.