Tacx Booster

Hoewel de herfst toch echt is begonnen en de winter ook niet lang meer op zich zal laten wachten, wil ik toch blijven doortrainen. Hiervoor heb ik de Tacx Booster aangeschaft. Deze jongste telg uit de Tacx familie adverteert zichzelf als de officiële warming-up trainer bij de Olympische Spelen en de wereldkampioenschappen van de UCI.

In mijn zoektocht naar de juiste Tacx heb ik uiteraard ook gekeken naar de VR trainers en ergotrainers van dezelfde fabrikant. Uiteindelijk is mijn keuze toch gevallen op deze simpele doch doeltreffende fietstrainer van nog geen 200 euro. Deze Tacx Booster maakt gebruik van een goede magneetrem om weerstand te creëren. Hiermee kan ik een hoog vermogen trappen bij een lage snelheid; goed voor krachttrainingen. De duurdere Tacx trainers (zoals de Bushido en Fortius) hebben wel meer functionaliteiten, maar hiervoor gebruik ik toch mijn eigen Polar.

De installatie was gemakkelijk (de magneetrem bevestigen aan het frame). Verder moest ik een paar kleine wijzigingen aanbrengen aan mijn fiets. Ten eerste de achteras vervangen door een bijgeleverde as van Tacx die past op de fietstrainer. Daarnaast heb ik de buitenband vervangen door de speciale Tacx trainerband, die minder snel slijt op de trainer. En tot slot moest ik de snelheidssensor van mijn Polar verplaatsen naar mijn achterwiel (het voorwiel staat immers stil).

De Tacx Booster is gemakkelijk te gebruiken. Ik had mijn fiets zo op de trainer vastgezet en ik kon meteen beginnen. Het aanpassen van de weerstand via de stuurschakelaar gaat mijns inziens prima. Tijdens het fietsen staat de fiets echt stabiel en ik ben zeer tevreden over het bescheiden geluid dat wordt geproduceerd.

Tacx Booster

Tacx Booster

Tacx Booster

Mijn eerste training op de Tacx was een uurtje rustig fietsen in zone D1 met een gemiddelde hartslag van 139 bpm. Deze eerste training heb ik de Tacx op het laagste weerstandsniveau gelaten.  Het was een goede eerste training. Ik zal in het vervolg zeker meer variëren in trainingen. Op de Tacx coach site staat een aantal handige trainingen.

Eerste Tacx training

De Tacx Booster is simpelweg een zeer doeltreffende fietstrainer voor de wintermaanden. Hier ga ik vast veel plezier aan beleven.

Sorry, the comment form is closed at this time.