May 072011

Afstand: 90,4 km
Snelheid: 25,2 km/h

Vandaag weer een serieuze training voor de Alpe d’huZes, namelijk 36 (6×6) keer het Kopje van Bloemendaal beklimmen. Het Kopje is populair onder wielrenners en één van de weinige bergen van Noord-Holland. Ik reed steeds hetzelfde rondje, beginnende met de klim van het Kopje aan de noordkant (1). Vervolgens de afdeling en het keerpunt in Overveen. Daarna de beklimming aan de zuidkant (2). Afsluitend de afdeling via de Koninginneduinweg om weer met een nieuw rondje te beginnen. Bij elkaar heb ik dit rondje 18x gereden, wat resulteert in 36 beklimmingen van het Kopje.

Training 05/07

Training 05/07

Nu wil het geval dat tijdens mijn training ook de toertocht Classico Boretti over het Kopje trok. Voor deze tocht was er een fotograaf aanwezig op de klim. Deze fotograaf heeft mij ook meerdere keren weten vast te leggen met zijn Canon 5d Mark II. Hier het beeldverslag van mijn beklimmingen.

Kopje van Bloemendaal

Kopje van Bloemendaal

Kopje van Bloemendaal

Kopje van Bloemendaal

In het begin van de training was het behoorlijk druk, omdat het parcours van de Classico Boretti ook over het Kopje liep. In de loop van de dag begon het bovendien behoorlijk warm te worden (26 °C), een goed voorproefje voor 9 juni. In totaal heb ik 1350 mooie klimmeters gemaakt.

Sorry, the comment form is closed at this time.